Това каза в журналистът от Капитал Десислава Николова. От много години

...
Това каза в журналистът от Капитал Десислава Николова. От много години
Коментари Харесай

Десислава Николова: Слонът при лекарствата е ниската им цена

Това сподели в журналистът от Капитал Десислава Николова. 

" От доста години започва системата за следене на медикаментите Тя е преди всичко несъвършена, второ контрола за медикаментите е неприятен и на трето място търговията със гибел, която е доста сериозен проблем и се задълбочава, защото медикаментите за онкоболните заемат доста сериозен %. Нелегалният експорт на медикаменти за онкоболни си е чисто ликвидиране ", сподели още тя.  

" Що се касае до престъпния и паралелния експорт, това също е доста огромен проблем, тъй като тук приказваме освен за фарма мафия, само че и за лекарска мафия ".

 

" Специализирана електронна система за следене и разбор на лекарствените артикули е сбъркана още в самото начало. При нейното залагане през  2018 г в законопроекта заложен от Министерски съвет пишеше, че  на 100 % би трябвало да регистрира ". 

" В България действително ние не знаем какъв брой медикаменти от избран тип опаковки са импортирани, за какъв брой души ще стигнат и дали производителят заявява пред СЕСПА какъв брой тъкмо медикаменти са произвели. Не може 18 дни обратно да вкарваш количества във СЕСПА ".

 

" Има и нещо друго, България не е предпочитан пазар за фармацефтичните компании ", добави Николова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР